Egy kevéssé mérsékelt, közelmúltban elkövetett vitát követően kedvesem rábaszta a mikróra az ajtaját, úgy, hogy nem volt benne semmi. Szikrázott, csattant egy nagyot (és elhallgat). Kinyitva láttam, hogy az oldalán lévő lemezke átégett. Utánaolvasva megtudtam, a csillámlap égett meg. Viszont belefutottam olyan információkba is, hogy meghalok, ha még egy pörköltet mikrózva melegítek fel. Számos elmélet szerint a mikró megöli az élelemben található hasznos tápanyagokat, a víz rezgése miatt annak minden fontos összetevője semmivé lesz, és a mikrosütőből felvett sugárzás miatt rákot kapok! Ennek az elméletnek jelentős érvbázist ad (tudta nélkül) Masaru Emoto, japán úriember, aki a víz emlékezete címen futó roadshowjával azt mutatja be, a különböző behatásokat kapott víz jégkristályok más és más alakzatot vesznek fel aszerint, jó avagy rossz üzenetet közvetítünk feléjük. Pl. ha a víznek azt mondod utállak csúnya jégkristály lesz, ha becézgeted, szép alakzatot ölt.

http://www.masaru-emoto.net/english/water-crystal.html

Eképpen ott álltam tanácstalanul, megölöm-e gyerekem a reggeli kakaóval, és a -máshogy igen nehezen melegíthető- spenótos, sajtszószos tésztával???

Kesztyűt húztam, és kísérletbe kezdtem. Zöldborsót vetettünk épp, lenyúltam pár szemet, és elültettem 4szemet, két pohárba (a zöldborsót nem palántázzuk egyébként, csak úgy ukmukkfukk kitesszük a természet kénye-kedvének). Ugyanazok voltak a körülmények minden szempontból, egyetlen különbséggel. Az egyik csapatot friss vízzel, míg az ellent forrásig mikrózott, majd szobahőmérsékletre visszahűlt nedűvel öntöztem, nap mint nap. S hogy bizonyság legyen, fotókkal dokumentáltam a történteket. A bal oldali pohárba a friss vizet fogyasztó vetőborsó került, jobbján pedig a mikrózottat kapott:

2017.04.12: Erős holtverseny.

Advertisement

2017.04.14: A növénykék szépen cseperednek, de talán a mikrós csapat orrhosszal vezet.

2017.04.30: Nagyjából egyívásúak, de jól érzi magát mindenki a buliban (ablakot ígérem megpucolom!).

Advertisement

Később lusta voltam fotózni, egyformán túl nagyra nőtt mindkettő palánta mivoltához képest, a kiültetést nem élték túl. Bár lehet, hogy a mikrózott jobban nem élte túl! :D

Beültünk a kocsiba, elmentünk a Decathlonba a gyereknek tréningalsót venni, meg az Auchanbe egy új mikróért.