Semmit nem szeretn√©k mondani a CT berendez√©s helyi hi√°nya mellett oper√°ci√≥ k√∂zben elhunyt kisl√°ny hal√°l√°r√≥l. Nem vagyok szakember, nem tudom meg√≠t√©lni, mi t√∂rt√©nt volna, ha abban az int√©zm√©nyben rendelkez√©sre √°ll ez a vizsg√°lati eszk√∂z. Viszont kaptam minap egy levelet, amiben a kor√°bbi munk√°ltat√≥mn√°l vezetett eg√©szs√©gp√©nzt√°ri megtakar√≠t√°som p√°r sz√°z forintos √∂sszeg√©rŇĎl t√°j√©koztatnak. K√©t emberrel besz√©ltem az ut√≥bbi f√©l √≥r√°ban errŇĎl, √©s mindketten hasonl√≥ cipŇĎben j√°rnak. Kurvasokan lehet√ľnk √≠gy.

Gondolatkísérlet:

Lemondok a megtakar√≠t√°somr√≥l, √©s lesz√∂gezem, egy√©bk√©nt sem fizetn√©k erre a sz√°ml√°ra soha t√∂bbet p√©nzt (ez az√©rt fontos, mert nyilv√°n √ľgyfelet vesz√≠teni senki nem szeret). A megtakar√≠t√°som utalj√°k √°t, annak az eg√©szs√©g√ľgyi int√©zm√©nynek amelyet megjel√∂l√∂k. Sz√°ml√°t nem k√©rek (alapb√≥l a k√∂lt√©sekhez kellett -t√∂bbe ker√ľlne a leves mint a h√ļs- de itt nem szolg√°ltat√°st veszek ig√©nybe) lemondok a ‚Äúvagyonomr√≥l‚ÄĚ. Hozzanak l√©tre egy rendk√≠v√ľl egyszerŇĪen haszn√°lhat√≥ internetes fel√ľletet ehhez (aj√°nlott levelet k√ľldeni, vagy √ľgyf√©lszolg√°lathoz szem√©lyesen elszopni emiatt szinte senki nem menne). Megadjuk a partnersz√°munk, √©s mondjuk m√©g egy azonos√≠t√≥nkat, √©s ezzel elint√©zve. Ez a biztos√≠t√≥knak is elŇĎny, abb√≥l a szempontb√≥l, hogy parlagon heverŇĎ √ľgyfeleknek nem k√©ne t√∂bbet rendszeresen levelet k√ľld√∂zgetni, √©s egy adminisztr√°torral nyilv√°n tartani ŇĎket. Sp√≥roln√°nak vele.

Ha csak 200.000-en vagyunk (nem j√°rtam ut√°na, h√°romnegyed √≥r√°s az √∂tlet), √©s csak 500Ft/fŇĎ, az 100.000.000Ft. Annyib√≥l kb. kij√∂n egy ilyen g√©p.

Viszont sok agg√°ly mer√ľlt fel jogi k√©rd√©sekben (lemondhatsz-e errŇĎl a p√©nzrŇĎl, elk√∂lthetŇĎ-e √ĀFA-tartalm√ļ v√°s√°rl√°sra egy √ĀFA-mentes megtakar√≠t√°s, √©s m√©g gondolom sok m√°s).

K√©rlek t√©ged, ha jog√°sz vagy, esetleg van jog√°sz rokonod-bar√°tod-pl√ľssmack√≥d, kaparj√°tok meg ezt, lehet-e vele valamit kezdeni!

Advertisement

Alulr√≥l szervezŇĎdni mindig j√≥, most sajnos -√ļgy l√°tom- sz√ľks√©ges is.

(ha egyetértetek ezzel, szórjátok el az internet kesze-kusza csatornáiba, hátha...)